Aku dan Bola


Aku dan bola. Aku tidak tahu dari mana harus bermula., cuma yang pasti, aku mula kenal bola sejak berumur 12 tahun. Main bola sepak dengan rakan sekelas dan posisi kegemaran aku adalah goal keeper. Sebab tak banyak bergerak. Haha.. Dan aku memang sukakan bola sejak dari saat itu.

Sekarang, aku baru terasa, sebagai seorang goal keeper, sebenarnya aku memikul tanggungjawap yang sangat besar. Harapan terakhir tergalas di bahu aku. Kalau aku tidak mampu mempertahankannya, maka kalah la pasukan. Nak buat macam mana. Kalau kalah, memang kesalahan akan terletak di bahu seorang goal keeper. Huhu.. Susah nak terima hakikat. Lebih lebih lagi bila berhadapan dengan pemain yang tidak serasi dengan corak permainan.


Team Futsal dari Zon Selatan, dan aku salah seorang daripadanya. Yang lain dari kolej yang berbeza. 


Aku dan rakan rakan dari negeri kelahiran aku. Sarawak Bumi Kenyalang. Siap ada maskot sekali. Sayangnya aku tidak berkesempatan untuk mengenali siapakah wajah di sebalik maskot itu.


Juga bersama skuad dari Sarawak. Kenangan yang paling indah yang pernah aku lakarkan sepanjang penglibatan aku dalam sukan.

2 Responses to "Aku dan Bola"
Afina said...

:))


July 2, 2011 at 1:19 AM
Mr. J said...

agiidup agi neglaban


November 29, 2011 at 7:46 PM
Comment with our Yahoo! Smiley :
  • :)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

    Post a Comment

     

    Sharing Is Caring

    Return to top of page Copyright © 2010 | Flash News Converted into Blogger Template by HackTutors